Bu Blogda Ara

7 Mayıs 2013 Salı

Duru Görü Dersleri: Ders III- Duru Görü İçin Olmazsa Olmazlar –II



Herhangi bir psişik yeti söz konusu olduğunda, meditasyondan mutlaka bahsedilir. Kişiye farkındalık kazandıran, dinginliği ve kendi üst benliğimizle, evrenle, doğayla, kısacası her şeyle bütünleşmemizi sağlayan meditasyon; duru görünün de olmazsa olmaz kavramları arasında yer alır. Gnoxis’de bu önemli konuda fazlasıyla başlık olduğunu siz de fark etmişsinizdir.

Meditasyonun hedefi tüm yetenek ve gücünüzün en yüksek kaynağıyla bir diyalogu yürütmek ve buradan da gücün evrensel kaynağına bağlanmaktır. Bedeni ve zihni sakinleştirmek, bütün duyularınızın açılmasını sağlar. Bu sebeple meditasyonu günlük yaşamınızın bir parçası haline getirmeli, her gün en az 20 dakikanızı meditasyona ayırmalısınız. Zamanla sizde yarattığı değişimi, ruhunuzdaki dinginliği fark edeceksiniz. Yüksek benliğinizi ve bilincinizi daha yakından tanıyacak, kabulleneceksiniz.

Meditasyon Nasıl Yapılır?
Nasıl meditasyon yapılacağını bilmeyen insan için çeşitli kaynaklar çeşitli bilgiler verirler ve uymanız gereken o kadar çok kural ortaya çıkar ki, sonunda ruhsal dinginliği sağlamanın yanından bile geçemezsiniz. Bu konuda özellikle ve çoğunlukla Batılı yazarların “el kitapçığı” mantığı ile hazırladıkları çoğu kaynak telkinlere dayalı bir sistemi öngörerek meditasyonu katı kurallara bağlamıştır. Oysa –tamamen kişisel görüşümdür- meditasyon katı kurallara bağlı değildir. Bir kişiye “içindeki tüm düşünceleri sustur” derseniz, o kişi içinden daha çok konuşacaktır ve içindeki sesleri susturamadığı için kendisini başarısız görecek, başarıya ulaşmasının imkânsız olduğu düşüncesiyle hepten başarısız olacaktır. Oysa yapmanız gereken sadece bütün o günlük koşuşturmacanızın ortasında durmak, kendi içinize bakmaktır. Akıp giden düşüncelerinizi aktif bir şekilde durdurmak yerine, pasif bir şekilde onların akıp gitmesine izin vermeniz gerekir. Zamanla kendisine karşı çıkmadığınızı fark eden iç benliğiniz düşünce saldırılarını azaltacak, aradığınız dinginliğe kavuşacaksınız.

Genellikle aklım çok yoğun olduğunda, günlük koşturmacanın sonunda eve vardığımda meditasyon yapacaksam, öncesinde ılık bir duş alır, beni dinlendirecek müzikler açarım. Bahsettiğim günlerde zihinde sürekli bir karışıklık vardır ve birbiriyle alakasız sesler dahi yankılanır beynimin içinde. Bu tür günlerde yaptığım şey; nefesimi dinlemektir. İnsan bir şeye odaklandığında, aklındaki düşünceler rahatsızlık veremiyor çünkü… Yanılmıyorsam bu metodu bana bilinçli meditasyon yapmaya yeni başladığım dönemlerde Nevermore önermişti… Nefes alış verişlerinizi dinlemek, aradığınız sakinliğe ulaşmanızı sağlayacaktır. Bu egzersizleri günlük yaşamınızda sürekli tekrar etmeniz ise sizde büyük değişimlere neden olacaktır.

Meditasyonla ilgili daha çok bilgi almak için aşağıdaki başlıkları da inceleyebilirsiniz.

http://www.gnoxis.com/meditasyonun-yararlari-31975.html
http://www.gnoxis.com/nasil-meditasy...asi-41809.html
http://www.gnoxis.com/meditasyon-nef...igi-47363.html
http://www.gnoxis.com/evde-meditasyo...eri-50709.html
http://www.gnoxis.com/zihni-eve-geti...yon-48724.html
http://www.gnoxis.com/meditasyon-den...nik-46043.html
http://www.gnoxis.com/dort-element-m...ari-38956.html
http://www.gnoxis.com/cakra-nefes-me...onu-47755.html

Durugörü için olmazsa olmaz bir şey daha vardır; 3. Gözünüzün bir diğer deyişle Ajna Çakranızın tıkanık olmaması… Bu sonuncu “olmazsa olmaz”ımızı da inceledikten sonra duru görü geliştirme teknikleriyle devam edeceğiz.

Görüşmek üzere!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder