Bu Blogda Ara

20 Mart 2013 Çarşamba

Yedi Gezegen İçin Yapılan Dünyanın Yedi Harikası


Kadim mimaride cisim kazanmış olan derin matematik ve mimarlık bilgisi ve Yunan heykellerinde ortaya çıkan derin anatomi bilgisi gösteriyor ki, bunları yapanlar, Gizemlerin büyük sırlarını oluşturan bilgeliği çok iyi öğrenmiş büyük ustalardır. Modern Hürmasonların ataları İnşaatçılar Loncası bu şekilde kurulmuştur. Bu inisiye sanatçılar ve mimarlar, saraylar, tapınaklar, mezarlar inşa etmek veya zenginler için heykeller yapmak için tutulduklarında eserlerinin içine gizli öğretiyi saklamışlardır.

Dünyanın yedi harikası farklı nedenlerden dolayı tasarlanmış görünseler de aslında gizem okullarının sırlarını muhafaza etmek için belli yerlere konmuş sembolik yapılardır ve gerçek amaçları ancak inisiyeler tarafından anlaşılabilir. Eliphas Levi bu yedi harika ile yedi gezegen arasındaki ilişkiye dikkat çekmiştir. Dünyanın Yedi Harikası yedi gezegensel zeka onuruna Dul Kadın’ın oğulları tarafından dikilmiştir. Bunların gizli sembolizmleri yedi vahiy mührü ve Anadolu’daki yedi kiliseyle aynıdır.



1-   Rodos Heykeli: Bronzdan yapılmış 32 metre yüksekliğinde dev bir heykeldir. İnisiye sanatçı Linduslu Chares tarafından 12 yıldan uzun bir sürede inşa edilmiştir. Yaygın bir teoriye göre heykelin ayakları Rodos limanının iki ucuna basmaktadır ve bacaklarının arasından en büyük gemiler bile geçebilmektedir. Ne yazık ki heykel ancak 56 yıl ayakta kalmış, MÖ. 224 yılında bir depremle yıkılmıştır. Güneş ışınlarından bir taç, elinde yukarı kaldırılmış bir meşale taşıyan bu figür, gizem okullarının Güneş İnsanı’nı, Evrensel Kurtarıcı’yı temsil ediyordu.



2-   Artemis Tapınağı: Mimar Ctesiphon, MÖ. 5. Asırda İonya şehirlerine onların yöneticisi tanrısı Diana için ortak bir anıt dikme planını sundu. Anıtın yeri için Smyrna’nın güneyindeki Efes kenti seçilmiştir. Mermerden yapılan binanın tavanı her biri 20 metre yüksekliğinde ve 150 ton ağırlığında 127 sütun üzerinde durur. Tapınak MÖ 356 yılında kara büyüyle yıkılmıştır. Fakat dünya bu suçu zihinsel engelli bir adama, Herostratus’a yüklemektedir. Tapınak daha sonra yeniden inşa edilmişse de, sembolizmi yok olmuştur. Evrenin bir minyatürü olarak tasarlanan ilk tapınak, okültte doğurganlık sembolü olan Ay’a adanmıştır.



3-   Zeus Heykeli: Yunan heykeltıraşlarının en büyüğü olan Phidias, Atina’dan sürgün edilince Elis kenti Olympia’ya gitti ve orada büyük Yunan tanrısı Zeus için bir heykel tasarladı. Bugün bu şaheser hakkında doğruya yakın bir tarif yoktur, birkaç eski sikke de onun genel görünüşü hakkında yetersiz fikir vermektedir. Tanrı’nın bedeni fildişleriyle kaplıdır ve kıyafetleri dövülmüş altından yapılmıştır. Ellerinde küreler tutmaktadır ve ilk küreyi Zafer Tanrıçası destekler. Öteki kürenin üstüne ise bir kartal konmuştur. Zeus’un başında gür sakallar ve zeytin dallarından bir taç bulunur. Heykel zarif dekorlu bir tahtın üzerine oturmuştur. İsminden de anlaşılacağı gibi bu heykel, Güneş Tanrısının önünde eğilen yedi tanrıdan biri olan Jüpiter gezegeninin ruhuna adanmıştır.



4-   Pharos – İskenderiye feneri: Süleyman tapınağını dünyanın yedi harikasına dahil eden Eliphas Levi, Pharos, yani İskenderiye feneri yerine onu koyar. Pharos, Cnidus’lu Sostratus tarafından Ptolemy (İ.Ö. 283-247) döneminde tasarlanıp inşa edilmiştir. Beyaz mermerden olup yaklaşık 160 metre yüksekliktedir. Tepesinde yanan ateş, millerce öteden görülebilmektedir. 13. Asırda bir deprem sırasında yıkılmıştır. Fakat kalıntıları MS 1350 yılına kadar kalmıştır. Harikalar arasında en yükseği olduğu için doğal olarak insanlığın gerçek aydınlatıcısı, Tanrıların babası Satürn’e atfedilmiştir.



5-   Halikarnas Mozolesi: Kraliçe Artemisya tarafından vefat eden kocası Kral Mausolus adına dikilmiş devasa bir anıttır. Bugünkü mozole kelimesi de Mausolus isminden gelir. Binanın tasarımcıları Satyrus ile Pythis’tir. Binayı süslemek için dört büyük heykeltıraş çalıştırılmıştır. Bina beş ana bölümden (beş duyu) oluşuyordu ve üzerinde bir piramit (insanın spritüel doğası) duruyordu. Piramit 24 (kutsal sayı) basamaktan oluşuyordu ve en üstünde Kral Mausolus’un savaş arabası içinde tasvir edilmiş heykeli vardı. Bu heykel 2 metre yüksekliğindeydi. Depremde yıkılan anıtı yeniden inşa etmek için birçok girişim olmuş ancak hiçbiri başarılı olamamıştır. Mars gezegeni için kutsal olan bu eser, dünyanın aydınlanması için bir inisiye tarafından inşa edilmiştir.



6-   Semiramis Bahçeleri: Daha çok bilinen adıyla Babil’in Asma Bahçeleri, Fırat nehri yakınındaki Nebuchadnezzar sarayının alanı içindedir. Teraslardan oluşmuş bir piramit şeklindedir ve en üstte bahçeyi sulamakta kullanılan su deposu bulunmaktadır. MÖ 600 yılında inşa edilen, ancak mimarının ismi bilinmeyen bu bahçeler, gayp aleminin planlarını sembolize ederler ve sevgi ve güzellik tanrısı olan Venüs için kutsaldırlar.



7-   Büyük Piramit: Gizem tapınakları arasında en yücesidir. Astronomik sembolizmi doğruysa 70.000 yıl önce inşa edildiğine inanılmaktadır. Mimar ölümsüz Hermes olabilir. O tanrıların elçisi ve bilgelik ile alfabenin evrensel sembolü Merkür’ün anıtıdır.

Manly. P. Hall

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder