Bu Blogda Ara

9 Eylül 2014 Salı

Tanrılar ve Tanrıçaların Arketipleri ve Enerjilerinin Kullanımı


İnsanların geçmişte gök cisimlerine tapmaya başlaması, daha sonra, doğa olaylarına, toprak ateş gibi elementlere ve bazı hayvanlara tanrısallık ifadesi yüklemeye yönelmeleri doğal bir gelişim süreciydi. Sonuda birçok tanrı ve tanrıça, ad, form ve sembolleriyle dünyayı insan zihinlerinde etkiler hale gelmişti.

Gördüğümüz birçok şeye verdiğimiz anlamlar nedeniyle, Ay'dan rüzgara, topraktan yılana, ateşten böceğe de uzanan skalalarda; tanrı, tanrıça form, sembol ve adları ortak bilincimizden kaynaklanan kurgularla tasarlanmıştı.Tanrılar ve tanrıçalar, değişik inanç ve tapım metodları ve karmaşık bazı yöntemlerle enerjilendirilmiş bir durumdadırlar. Bunun yanı sıra, yine her birisine ayrı kavramlar giydirilmiş; ölüm, doğum, şifa, karanlık, güzellik, iyilik, kötülük, bereket, doğurganlık tanrıları ve tanrıçaları gibi hallerle sınıflandırılmışlardır. enerjilendirilen bu formlar, astral alemin belli katlarında beklemektedirler. onlar adeta bir prototip gibidirler.


Mesela mitolojilerdeki CERES'i ele alalım. Ceres, Roma mitolojisinde, anne sevgisinin ayrıca büyüyen bitkilerin tanrıçasıydı. Eski Yunan'da Demeter olarak adlandırılıyordu. Norveç mitlerinde Kyrja veya Valkyrie olarak bilinir. Cronos ve Rhea'nın kızlarıdır. Günümüzde de Ceres tapımı yine sürdürülmektedir. 

Roma Panteonu'nun başlıca 12 Tanrı ve Tanrıçası şunlarıdr;
JUPITER - (ZEUS) Gökyüzü ve adalet tanrısı,
JUNO - (HERA) Gökler, evlilik, kadınlar tanrıçası,
MINERVA - (ATHENA) El sanatları, bilgelik ve savaş tanrıçası,
VESTA - (HESTIA) Ocak ve devlet tanrıça,
DIANA - (ARTEMIS) Av, ay, bekaret, doğum tanrıça,
VENUS - (AFRODIT) Aşk, güzellik, doğurganlık tanrıça
MARS - (ARES) Kahramanlık, savaş tanrı
MERCURY - (HERMES) Ticaret ve hız tanrı,
NEPTUN - (POSEIDON) Deniz, deprem ve atlar tanrısı,
VOLKAN - (HEPHAESTUS) Yangın ve demirciler tanrısı,
APOLLO - (APOLLON) Işık, şifa, müzik, şiir, okçuluk tanrısı,
CERES - (DEMETER) Doğa, toprak, bereket, tarım ve mevsim tanrıçası.


Toprak tanrıçası olarak Ceres, hasat zamanı ve tarım işlerinin döngüsünü düzenleyici güç alanı olarak tapınılagelmişti, genellikle adına domuz kurban edilirdi. onun sırları mitolojide Eleusis sırları ile beraber anlatılır ancak bunlar oldukça zorlayıcı deneyimlerdir ve disiplin gerektirir. bu arketipin şifa enerjisi aktarmakta da kullanılabilen bir yönü bulunmakta. Ceres, Başak burcu ile de ilişkilendirilebilir ve sonuçta kendisinden bir şeyler beklenip adına çağrı yapıldığında şifa aktardığına inanılır.

Buraya kadar anlatmak istediğim konu, açıkça tapınılmış veya tapınılmaya devam eden tanrılar ve tanrıçaların adlarında tapınma yolu ile birikmiş mevcut enerjilerdir. Bunlardan birinin adına yapılacak davet, ona yüklenmiş bulunan ve belli bir alanda bekleyen enerjiyi harekete geçirebilir. Buradan enerji çekilebilir, gönderilebilir. Herhangi bir astral katta beklemektedir. Enerjinin sakınımı yasasına göre, ona yollanan bunca enerji, tapım ile astraldeki gölgesi paketlenmiş gibidir, orada durmakta ve dağılmamaktadır. Hala daha tapınılıyorsa, bu, onun arketipinin belli ölçüde enerjetik olarak daha verimli kullanımına da yol açacaktır. 


Tarihin kapıları açıldığından beri insanlar, nehirlerin, pınarların, güzel sanatların, şafağın, bahçelerin, kırların, uykunun bile tanrı ve tanrıça prensiplerini düşünüp adlandırdılar. Adlarının anılmasının ve formlarının üretilmesinin yeniden enerjilenmelerini sağlayacağı, hatta frekanslarının titreştiği güç alanlarını diri tutacağı düşünülür. En önemlisi de, arketiplerinin barındırdığı gizli gücün anlaşılmasıdır. Bazı gizem kültleri bu enerjiyi oldukça farklı amaçlar için de kullanmak istemiştir. 

Ferda Ercan Uyulan
Okültizm ve Enerji

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder