Aşağıdaki yazıyı severek takip ettiğim bir sayfadan alıntıladım. Çakralar konusunda işin kıyısından köşesinden bakıp olayı kavramaya çalışanlara bilgi sunacak olan bu konunun şakaya gelmeyeceğini, kişilerin konu üzerinde uzmanlaşmadan çakralarının hızları ile oynamamaları gerektiğini hatırlatmama gerek yoktur umarım...
---------
Yedi ana çakra, süptil enerjilerin alınması ve yayınlanması işlevi görürler. Her çakra fiziki, hissi ve ruhsal düzeylerde çalışır. Denge, sağlık ve afiyetin anahtarıdır. Bir dengesizlik olduğunda kendini çeşitli şekillerde belli eder. Genel anlamda sanki bir şeylerin eksikliği, yokluğu hissi doğar.
Çakra arındırılıp çalışır hale geldiğinde görevini tümüyle ifa eder. Enerjiyi işler hale getirir, fiziki organlara ve süptil bedenlere enerji yollar ve yıpranmış veya atıl enerjiyi sistem dışına iter.
Bir Çakra tıkandığında elastikiyeti durur ve arızalı çalışma durumuna geçer. Çakralar endişe, stres, yıpranmış veya durgun enerji baskısı altında kaldıklarında arızalanabilirler. Stresli durumlar uzun sürecek olduklarında, çakralar bloke olabilirler. Fiziki beden daimi bir stres veya depresyon altında kaldığı zaman, çakralar elastikiyetini kaybeder ve gereği gibi çalışamazlar. Bu durumda dengesiz hale gelerek yıpranmış ve durgun enerji ile tıkalı duruma düşerler.
Düşünce ve davranışlarımız da çakralar yoluyla akan enerjiyi bloke edebilirler. İfade edilemeyen duygular çakralara aşırı yükleme yaparak,tıkanmalarına yol açabilirler. Çakralar tıkandıklarında, enerji fiziki bedenlere aktarılıp, intikal edemez. Enerji, “Enerji Merkezleri”nde serbestçe dolaşamadığı takdirde belirli bölgelerde fiziki problemler gelişebileceği gibi, rahatsızlıklar ve hastalıklar da ortaya çıkabilirler.
Bir çakra tıkandığında, neden olan sebepleri arayıp, yok etmek gerekir.
Çakralar bir sistem olarak beraber çalıştıkları için, bir çakranın çalışmasındaki bir araz, bir başka çakranın çalışmasını da olumsuz etkileyebilir.
Çakraların arındırılmaları, yani temizlenmeleri, kızgınlık, keder ve suç gibi zararlı ruhsal enerjiyi, pozitif enerjiye dönüştürürler.
Sağlıklı çakralar genel, duygusal ve fiziki sağlığınızı da güçlendirebilecekleri gibi daimi olarak düzgün, taze ve canlı enerji akımı da bu işi başarır.
Çakralar ön planda gelen içgüdülerimiz ve hayvani yaradılışlarımızla bağlantılı yoğun ve fiziksel düzeyde oluşan enerjiyi süzgeçten geçirerek hayatın kendi kaynağı olan üst düzeyde rafine bir ruhsal düzeye ulaştıran bir “filtre sistemi” teşkil ederler.
ÇAKRALARIN ÖZELLİKLERİ VE ETKİLEDİKLERİ DURUMLAR :
1.KÖK ÇAKRA:
Kuyruk sokumunun tam ucundadır. Rengi kırmızı olup;iştiyak, arzu ve enerji ile ilişkilidir.
YÖNETTİĞİ ORGANLARI: Omurga, kemikler, bacaklar, kalın bağırsak, kan ve hücre üretimi
YÖNETTİĞİ HORMONLAR: Adrenalin, böbrek üstü bezleri
ÇAKRA DENGEDE İSE: Merkezlenmiş, hayat enerjisi yüksek, kendinin efendisi, sonsuz fizik enerjisi yüksek, sıhhatli, eli açık, cinsellikte: sevecen, güvenli, acık, tüm bedeni ile hissedebilen.
YÖNETTİĞİ HORMONLAR: Adrenalin, böbrek üstü bezleri
ÇAKRA DENGEDE İSE: Merkezlenmiş, hayat enerjisi yüksek, kendinin efendisi, sonsuz fizik enerjisi yüksek, sıhhatli, eli açık, cinsellikte: sevecen, güvenli, acık, tüm bedeni ile hissedebilen.
ÇAKRA AŞIRI ÇALIŞIYORSA: Egoist, hükmedici, aç gözlü, maddeye tutkun, bedensel rahatsızlıklar: kendini şişmanlık kabızlık olarak gösterir. Cinsellikte ayırım yapmayan aşırı seks isteği.
ÇAKRA AZ ÇALIŞIYORSA: Güvensiz, ayağı yere basmayan, zayıf amacına ulaşamayan, kendine zararlı, intihar meyilli olan. Cinsellikte: Sevilmeye layık olmadığı düşüncesi, terk edilme korkusu, ilgisiz.
2.SAKRAL ÇAKRA:
Kasık kemiği ( Pubis ) bölgesinde yer alır. Turuncu renkte olup, neşe, mutluluk ve hoşsohbetle bağlantılıdır.
YÖNETTİĞİ ORGANLARI: Cinsel organlar böbrekler kan ve sindirim.
YÖNETTİĞİ HORMONLAR: Östorojen
ÇAKRA DENGEDE İSE: Arkadaş canlısı, optimist, düşünceli, ait olma hissi,yaratıcı hayal gücü açık sezgili iç güdülü, başkalarını çok iyi anlar ve hissederler mizah gücü gelişmiş, Cinsellikte: Doyuma ulaşan çocuk sahibi olma isteği.
YÖNETTİĞİ HORMONLAR: Östorojen
ÇAKRA DENGEDE İSE: Arkadaş canlısı, optimist, düşünceli, ait olma hissi,yaratıcı hayal gücü açık sezgili iç güdülü, başkalarını çok iyi anlar ve hissederler mizah gücü gelişmiş, Cinsellikte: Doyuma ulaşan çocuk sahibi olma isteği.
ÇAKRA AŞIRI ÇALIŞIYORSA: Çabuk parlayan, saldırgan, hırslı, hayal ve gerçeği ayırt edemeyen, başkalarının duygularına saygısız, Cinsellikte: saplantılı, saygısız, sık tatmin ihtiyacı.
ÇAKRA AZ ÇALIŞIYORSA: Aşırı utangaç, çekingen, aşırı hassas, hislerini saklayan, suçluluk duygusu güvensizlik. Cinsellikte: Aşırı bağlılık, soğuk, iktidarsız, suçluluk duygusu taşıyan, gebe kalamayan.
3.SOLAR-PLEKSUS - “ GÜÇ” ÇAKRASI :
Göbek deliğinin 3-4 parmak yukarısında yer alır. Rengi sarıdır ve zeka, mutluluk ve yaratıcılıkla ilişkilidir.
YÖNETTİĞİ ORGANLARI: Sırtın alt kısmı sindirim karaciğer dalak
YÖNETTİĞİ HORMONLAR: Ensülin pankreas
ÇAKRA DENGEDE İSE: Açık, neşeli, kendine ve başkalarına saygılı şahsiyetli, becerikli, huzurlu, zeki, güvenli ifade gücü, hareketten hoşlanan Cinsellikte: Fantezilere değer veren sorumluluk duygusu olan sıcak sevgi ifadesinde rahat ve serbest.
ÇAKRA AŞIRI ÇALIŞIYORSA: Yargılayıcı, mükemmeliyetçi, aşırı çalışmaya düşkün, ezici, başkasının otoritesine tahammülsüz, aşağılık ve üstünlük kompleksi olan. Cinsellikte: Ezici, ilişkide devamlı şikayet eden, çok sevecen ve aktif fakat tatmini az hisseden.
ÇAKRA AZ ÇALIŞIYORSA: Depresif, güvensiz, başkalarının ne düşündüğü ile endişeli, fikirleri bulanık.Hazım rahatsızlıkları olan, yalnızlıktan korkan. Cinsellikte: Devamlı ikna edilmek isteği, kıskanç, şüpheci ve endişeli.
4. KALP ÇAKRASI:
Göğsümüzün orta kısmında, göğüs kemiğinin hemen altında, kalbimizin yanında yer alır. Rengi yeşil olup; sağlığa kavuşmak, denge, ahenk ve düzgün beslenme gibi unsurlarla ilişkilidir.
YÖNETTİĞİ ORGANLARI: Sırtın üst kısmı kalp göğüs akciğerler
YÖNETTİĞİ HORMONLAR: Timus
ÇAKRA DENGEDE İSE: Şefkatli, şartsız sevgi, insancıl, her şeyin iyi yanını gören, hisleri ile hareket eden, ilişkide sonsuz verici.
ÇAKRA AŞIRI ÇALIŞIYORSA: Talep edici, aşırı talepkar, kontrol için madde kullanabilen, panik, depresif, abartıcı, yaptıklarını fedakarlık gibi görebilen. Cinsellikte: Şartlı sevgi ustası( eğer beni sevseydi)
ÇAKRA AZ ÇALIŞIYORSA: Kendine sürekli acıma, paranoyak, kararsız serbest bırakmayan, üzülmekten korkan, Cinsellikte: Reddedilme ve sevilmekten korkan.
5. BOĞAZ ÇAKRASI :
Boğazımızın göğsümüzle birleştiği bölgede yer alır. Rengi gök mavisi, turkuaz olup; dostluk, sadakat, açık ve dürüst iletişimle ilgilidir.
ORGANLARI: Ciğerler, boğaz, ses telleri, ense, çene ve dişler.
YÖNETTİĞİ HORMONLAR: Tiroit
ÇAKRA DENGEDE İSE: Doymuş, merkezleşmiş, şimdiyi yaşayabilen, zamanını iyi kullanan, sanatkar, meditasyon ilahisini fark eden, spritüel konuları kolay kavrayan. Cinsellikte: Bütün beşinci çakra açık olduğunda inanılmaz cinsel enerji duyabilir. Ya da zorlanmadan bu enerjiyi başka yönlere (sanat mistizizim v.b) kanalize edebilir.
ÇAKRA AŞIRI ÇALIŞIYORSA: Kendini beğenmiş, kibirli, başkalarını kınayan, Sürekli konuşarak başkalarının ilgisini çeken. Cinsellikte: Hüküm etmekten hoşlanan.
ÇAKRA AZ ÇALIŞIYORSA: Ürkek, saldırgan, sesiz, kendini geri çeken, zayıf karakterli, tutarsız, güvenilmez, saman altından su yürüten Cinsellikte: Dini baskılarla yetiştirilmesinden dolayı çelişki yaşayan ve korkan.
6. ÜÇÜNCÜ GÖZ ÇAKRASI:
Alnın ortası ile, iki kaşın ortası arasındadır. Rengi indigo mavisi veya mor olup; derin meditasyon, üst düzey sezgiler ve insanın kendisinin idrakinde olması gibi hususlarla ilişkilidir.
YÖNETTİĞİ ORGANLARI: Beyincik, kulaklar, burun, gözler, sinir sistemi
YÖNETTİĞİ HORMONLAR: Hipofiz
ÇAKRA DENGEDE İSE: Evrensel bilinç farkındalığı, karizmatik, bilgi pınarları açık, rehberini duyabilen, ölüm korkusu olmayan, maddeye esir olmayan, söhret servet ve dünyevi işlere bağımlı olmayan, kendinin efendisi. Cinsellikte: Gelişmenin bu seviyesinde bütünleşmek için bir başkasına gerek duymaz.
ÇAKRA AŞIRI ÇALIŞIYORSA: Egoları yüksek, aşırı otoriter, kişisel ihtiyaçlarını gidermek için insanları ve olayları etkilemeye çalışır.
ÇAKRA AZ ÇALIŞIYORSA: Disiplinsiz, çekingen, başkalarının hissine aşırı duyarlı, başarıdan korkan, ego ve üst benliği ayırt edemeyen.
7.TAÇ ÇAKRA:
Kafatasının tam tepesinde, bir başka deyişle bebeklerin bıngıldak bölgesinde yer alır. Bu çakra için en çok konu edilen renk menekşe rengidir. (Beyaz-altın sarısı renkler de bu çakranın renklerindendir.)
YÖNETTİĞİ ORGANLARI: Beyin
YÖNETTİĞİ HORMONLAR: Epifiz
ÇAKRA DENGEDE İSE: İlahiye açık bilinç altını ve bilinç ötesini iyi tanıyan, ölüm anı ve ötesi farkındalığı gelişmiş olan.
YÖNETTİĞİ HORMONLAR: Epifiz
ÇAKRA DENGEDE İSE: İlahiye açık bilinç altını ve bilinç ötesini iyi tanıyan, ölüm anı ve ötesi farkındalığı gelişmiş olan.
ÇAKRA AŞIRI ÇALIŞIYORSA: Daima hayal kırıklığı yaşayan, erişememe hissi, depresyon, migren ağrısı çeken. Cinsellikte: Kimi zaman aşırı mesafeli kimi zaman aşırı şefkatli kısaca dengesizlik.
ÇAKRA AZ ÇALIŞIYORSA: Sevinç ve mutluluk duygusundan uzak yaşayanlar. Özellikle kanser hastalarında bu çakra çok az çalışır.
Pek çok kaynaktan özetleyerek yazan;
Alev Cedimağar
Şifa ve Yaşam Terapisti
Şifa ve Yaşam Terapisti
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder